Taxatie door Van Veldhoven Makelaardij

Taxatie van uw huis? Vaak is een waardebepaling voldoende

Wilt u een taxatie laten uitvoeren van uw huis? Het bepalen en onderbouwen van de juiste waarde van uw woning is vooral een kwestie van marktkennis en marktontwikkelingen. Met onze kennis en ervaring zijn wij een deskundige in de markt en leveren wij maatwerk. Een waardebepaling is daarom voldoende als u een indicatie wilt van de verkoopwaarde van uw woning. Een waardebepaling geeft een duidelijk inzicht in de waarde van uw huis en het verkoopadvies in de huidige markt. Als wij de waarde van uw huis bepalen doen we dat altijd gratis en vrijblijvend. Aan deze waardebepaling koppelen wij bovendien altijd een persoonlijk verkoopplan.

Een waardebepaling is altijd maatwerk

Als u overweegt om uw woning te verkopen is het natuurlijk interessant om te weten wat de waarde van uw woning is. Vaak is dat dan ook een eerste stap. Online vindt u veel rekentools die de waarde van uw woning bepalen, maar dat is natuurlijk een zeer globale waarde. Wilt u een echt goede waardebepaling ontvangen, dan komen wij graag bij u langs. Wij bepalen de waarde van uw woning aan de hand van de meest recente informatie over de woningmarkt in uw directe omgeving. Daarnaast letten we uiteraard op bouwtechnische aspecten, de ligging en eventuele bijzonderheden van uw woning. Wilt u meer informatie? Lees dan verder bij waardebepaling.

Een officiële taxatie nodig? 

Heeft u een officiële taxatie nodig? John van Veldhoven is geregistreerd taxateur bij het NRVT, het centrale register voor vastgoed taxateurs, en kan uw gevalideerde taxatie verzorgen. Een taxatie is een officiële waardebepaling van uw woning. Als u een woning koopt heeft u over het algemeen een taxatierapport nodig voor uw financieringsaanvraag. Bij een hypotheek op basis van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is dat zelfs verplicht. Ook bij het aanpassen van uw hypotheek, een boedelscheiding of het afwikkelen van een nalatenschap wordt een taxatie gevraagd. Daarnaast kan een taxatierapport wenselijk zijn bij een aankoop- of verkoopbeslissing. Een taxatierapport wordt opgesteld door een onafhankelijke en gecertificeerde taxateur. Dit mag niet de makelaar zijn die betrokken is bij de aan- of verkoop van uw woning. 

Hoe gaat een taxatie in zijn werk?

Als u een officieel taxatierapport nodig heeft regelen wij dat graag voor u. De taxatie start met de visuele opname van uw woning. Zaken zoals de kwaliteit van de constructies, de staat van onderhoud en de mate van energiezuinigheid worden in kaart gebracht. Het gebruiksoppervlak en de inhoud en van de woning wordt opgemeten volgens de meetinstructie. Natuurlijk zijn de functionele indeling, ligging en omgeving, het bestemmingsplan en de huidige marktsituatie ook van belang bij het bepalen van de waarde van de woning. Alle bevindingen worden vastgelegd in een taxatierapport. Indien noodzakelijk wordt dit taxatierapport gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI).  

Meer weten?

Wilt u graag een taxatie laten uitvoeren door een geregistreerde taxateur of wilt u ons een waardebepaling laten uitvoeren? Wij helpen u graag en geheel vrijblijvend.

Ja, ik wil een taxatie of waardebepaling van mijn woning

Van Veldhoven Makelaardij verzorgt taxaties en waardebepalingen in Beesd, Rumpt, Rhenoy, Geldermalsen, Meteren, Deil, Buurmalsen, Culemborg, Enspijk, Acquoy, Gellicum, Asperen, Haaften, Tricht, Gemeente West Betuwe en omgeving.